Skip links

DE SENSATIE ONDER DE PIANOTRIO’S

07nov14:3023:50DE SENSATIE ONDER DE PIANOTRIO’S

Evenement details

07/11 @ 14:30Den Hoorn (Texel) – Hoornder kerk Klassiek op Texel

Belangwekkende pianotrio’s
Vanaf het eerste concert dat het toen net opgerichte Ingenium Trio eind 2017 aan de Franz Liszt Academy gaf, gonst de naam van dit ensemble.
Niet alleen in Hongarije, maar ook daarbuiten wordt het jonge trio nu al beschouwd als de nieuwe sensatie onder de pianotrio’s. Met een compleet programma met drie belangwekkende pianotrio’s van Mozart, Rachmaninoff en Tsjaikovski, mag het Ingenium Trio zich nu ook in de Hoornder kerk te Den Hoorn (Texel) bewijzen. Een recital om naar uit te zien.

Pure magie
Ze vonden elkaar in het najaar van 2017 waar ze studeerden aan de Franz Liszt Academy. Violiste Ke Li had al succes in haar Chinese bakermat en de Hongaarse cellist Mátyás Hotzi en zijn landgenoot pianist András Moldoványi wisten als solist de aandacht in eigen land op zich gevestigd. Vanaf het moment dat zij hun krachten bundelden gebeurde er iets dat zich slechts laat omschrijven als pure magie. Opeens vielen alle talenten en alle persoonlijke humeuren op hun plek en was het Ingenium Trio (van het Latijnse ‘talent’ of ‘humeur’) veel meer dan de som der delen

Meer

Tijdstip

(Zondag) 14:30 - 23:50(GMT+01:00)

Leave a comment